Üzenetek megjelenítése

Ez a szekció lehetővé teszi a felhasználó által írt összes hozzászólás megtekintését. Vedd figyelembe, hogy csak azokba a fórumokba írt hozzászólásokat látod, amelyekhez hozzáférésed van.


Üzenetek - Regős Peti

Oldalak: [1] 2
1
Távrepüléseink / Re:Tolmin
« Dátum: 2013. Augusztus 26. - 17:06:15 »
Sziasztok!

Robó leírása gyakorlatilag mindent elmond. Hasonlókat tudnék írni, de azért tegyük hozzá, hogy az ilyen idő és köztem még van pár év fejlődni való fejben! Összességében azt javaslom, higy mielőtt valaki arra adja a fejét, hogy elmegy nyári időszakban Tolminba repülni, elevenítse fel a Joe-tól valaha hallott összes figyelmeztetést és jó tanácsot, no' meg a biztonság technikai tábor minden percét! Aztán mikor ott áll a starthelyen nézze meg jó alaposan a többieket, vessen keresztet és a legjobb formáját hozva vágjon bele!

Én a "saját biztonságom érdekében szeretek félni" :D
Ezért fejben alaposan felkészültünk Robival, terveket gyártottunk minden reggel arra, hogy pontosan hogyan is fogjuk tolni! Ki, mikor, merre, stb.... Aztán persze ezeket nem mindig sikerült követni, de majd ennek is eljön az ideje! :)

Az időnk egyébként, ahogy Robi is mondta igen találóan, rock&roll és hullámvasút keveréke volt! Folyton kapaszkodtunk is a fékekbe, mert szó szerint minden másodpercben történt valami!
A legemlékezetesebb talán a második napunkon volt. Start után beleszaladtam egy komolyabb küzdelembe a méterekért, ha emelt akkor egy pillanat alatt dobott +20 métert, aztán persze kiesett az emelésből a kupola és olyan süllyedés jött, hogy vesztettem egyből 18 métert... a gyomrom persze a torkomban... a szívem ezerrel zakatol! Na végre találok egy elég brutál, viszont tekerhető emelést kb. nívóban. Na egy kőr, két kőr... elég jól haladok felfelé, de közben erősen be kell tekerészni a starthely fölé. Érzésre ugy gondoltam, hogy többet is ki tudok hozni a dologból ezért még jobba  rádőltem és még egy kis féket húztam rá, na ebben a pillanatban az addig 4-5 m/s sebességgel felfelé tépő termikben valami megváltozott, az ernyő pedig begyorsult, elém/mellém borult és már benne is voltam egy fasza kis spirálban ...... uuuuuuu sikítááásss!!!! Persze csak befelé! :) :) gyorsan kivezetés, ami persze a Mentorral nem olyan könnyű! Szóval számomra inkább tanúlságos volt mint nagyon élvezetes, szerintem kell még 1-2 év ahhoz, hogy erre vágyjak :) !
Bár akárkivel beszéltünk mindenki be volt parázva, úgyhogy talán sosem jön el ez az idő :))))!

Eszméletlen jó hétvégénk volt összességében!

2
Hova megyünk repülni - Club élet / Re:Nyikom
« Dátum: 2012. Június 29. - 08:32:01 »
Gratula!!!!
Köszönjük szépen a beszámolót! :) Nagyon sajnálom,  hogy nem lehettem ott, de remélem szombat este majd hasonló lelkes sorokat írogatok én is! :)
Gerlitzenbe jó utat Nektek, szép repüléseket ÉS VIGYÁZZATOK MAGATOKRA!!!!

3
Hova megyünk repülni - Club élet / Re:hova mikor minek ...
« Dátum: 2012. Május 07. - 09:01:07 »
"TOLD EL ÉS ÉLVEZD!!!" :) érdemes megjegyezni!!! :) de mivel ez nem a lakás átrendező szakkör jöjjön az én beszámolóm a szombati repülésről! :)

Nehezen indult a reggel, jöttem a jól megszokott "én megmondtam, hogy ne ide jöjjünk" poénok minden oldalról! Aztán végre beültünk a buszba és kitűztük célnak Kalocsát! Ott legalább nem kell hegyre mászni alapon! :)
Út közben végig nagyon nagyon hasznos tanácsokat kaptunk Joe-tól! Csak mondta - mondta - mondta, ebből azért lehetett sejteni, hogy "picit" izgul értünk és a mai nap miatt, (mint mindig) hiszen ez végre egy igazán élő, erős idő! Útközben elkezdtek pattogni a cumullus-ok is gyönyörű szépen így mire a reptér sarkára értünk, a fejünk új- és jól átismételt információkkal ... az ég pedig gyönyörű felhőkkel volt tele!

A szél valóban annyira leállt, hogy szinte alig maradt az ernyő a fejem fölött az első percekben! Aztán viszont úgy beerősödött, hogy igen igen kapaszkodni kellett, hogy ne emeljen el és szégyen szemre ne indítsam a napot egy borzalmas nagy taknyolással :)!
Szépen elkezdődött a csörlés, amihez tényleg nem a legideálisabb időt fogtuk ki mindenki meredeken emelkedett szinte a starthely felett. Aztán nagy sebességgel hátszélben irány az "ismeretlen" persze ezzel csak mi voltunk így a Tomival a többiek nagy pályás pilóták voltak mind... na ez sem nyugtatott meg különösebben :) :)!

No' de sebaj! A "start megy", Joe tényleg lelkiismeretesen elmondott újra és újra mindent! Ezerszer a lelkünkre kötötte a legfontosabbakat! Startoljunk hát el! :)
Na ebből az lett, hogy olyan viharos szél volt, hogy mikor épp csak betettem a lábam a beülő és az "Y" közé fogta magát és elrántott a földön fekvő ernyő, így gyakorlatilag térden csúsztam 2-3 méter mire megtudtam fékezni! De még ez sem vette el a kedvem :) "JÓ LESZ EZ" !!!!!!
Megérkezett Pityke, épp almulás volt, megkaptam a jelet, megindítottam a startot, egy fél pillanat alatt a fejem fölé pattant az ernyő sőt, egy picikét túl is szaladt, de nem lett belőle gond egy kis alámozgással korrigáltam! Ahogy Joe elmondta ebben a szélben szinte teljesen idegen módon csapódott jobbra -balra az ernyő sokkal, de sokkal aktívabb volt! Minden apró mozdulatra figyelni kellett!
Az emelkedés szépen ment, de engem csak alig 700 méterre húztak, nem úgy mint a szerencsésebbeket! :) (Kadlec Tomi) :)
Na nem baj, gondoltam! Irány a hátszél és a táv... na mire visszaértem a starthely fölé sikerült 170méterre lesüllyednem.
Nem volt vicces érzés megmondom őszintén... már azt tervezgettem, hogy mekkora kockákra fogom rituálisan összekaszabolni a cuccom amikor beleszaladtam egy nagyon szurkálós - dobálós emelésbe! Na ekkor következett be az ami eddig még sosem, mivel biztonsági játékos VOLTAM!  Megtépett az emelés, majd kicsúszva belőle előretört az ernyő, de nem hagytam, sőt azonnal visszadőltem bele... az első kör még sikertelen volt, de következő már sikerrel jártak! Visszatekertem 600 m-ig, majd egy felhővel utaztam egészen a mesés Dunapataj határáig! Folyamatos tekerészéssel - ügyeskedéssel - keresgéléssel ment a dolog, de éppen ezért fantasztikus élmény volt! Mint tudjuk én sajnos egészen eddig nem erről voltam híres! Elrepültem az 51-es út felett, lovas farmok és patakok felett, búzamezőkön át, melyek az erős széltől úgy hullámoztak mint egy - egy smaragd zöld tenger partja! Leírhatatlan élmény az első ilyen!
De sajnos szétesett fölöttem a felhő, mellyel utaztam :( a kocsiban kapott instrukciók értelmében előbb az eget kémleltem, hátha pattan valami új a közelben, semmi sajnos, akkor áttértem a földre, hátha meglátok egy nagyobbacska földet, egy fasorral vagy valamivel ami elszakíthatná a képződő buborékokat.... de pechemre teljesen sík talaj fölött voltam mindössze 150 méteren, a falu határában. Konstatálni kellett hát, hogy ebből nagy csoda nem lesz már, kinéztem két vetés között egy földutat ahová letehetem a "gépet"! Szembe fordultam a széllel, ami csodával határos módon annyira bealmult, hogy kb.1-es süllyedéssel merültem és távolodtam a falutól mint az őrült! Gondoltam... ez ma az új dolgok kipróbálásának napja! :) Így alig 100 méterrel a föld felett fület csuktam, s így egyből 3m/s-mal zakatoltam a föld felé és szépen testsúllyal irányítgattam, hogy a kiszemelt helyre érkezzek! Kb. 20 méterrel a föld felett felengedtem a megfelelő hevedereket, minek köszönhetően hangos durranással kinyíltak az ernyő fülei, ennek hatására pedig megugrott alattam egy akkora nyúl mint egy kutya :).... amitől először megijedtem, majd annyira megörültem, hogy Őt bámultam ahogy rohan így végül a precíz és "csajozós" landolásom egy kis oldalra bukfenccel végződött az újból beerősödő szélben! 
De egyáltalán nem érdekelt, sőt! Hangosan röhögve üvöltöztem a semmibe, hogy mit kaphat be és ki!!!! MERT ÉN BIZONY TÁVOT REPÜLTEM ÉS BEBIZONYÍTOTTAM MAGAMNAK (IS), hogy fog ez menni... csak idő kell hozzá! :)

Röviddel ezután megjelent Joe és a Rook, s Tőlem 100méterre leszálltak! Én azt gondoltam, hogy azért mert észre vett és nem akarta, hogy egyedül bandukoljak, de mint kiderült Neki sem adta tovább! Azért elsőre, ugyanabban az időben ugyanannyit repülni mint a mesterem.... elég jó érzés mondhatom!

A nap vége egy szuper kis Duna parti étteremben zajlott, felejthető ételekkel, HIDEG SÖRREL ÉS FANTASZTIKUS TÁRSASÁGBAN!
Én kb. itt merültem ki végleg :) a hazaút néma csendben zajlott részemről :) egy kis meditációval, majd otthon végignéztem a kamera felvételeit és gyakorlatilag vigyorogva aludtam el!

Fantasztikus nap volt! Leírhatatlan élmény! Köszönöm mindenkinek a ki hozzá segített!!!! Ezért kezdtük el ezt az egészet! 

4
Túráinkról / Re:Torockó
« Dátum: 2012. Május 02. - 23:50:51 »
Sziasztok!

Bizony én is nagyon jól éreztem magam!
Köszönök mindent mindenkinek! Nagyon jó volt a társaság! A reggeli kávézásoktól, a repüléseken át egészen a felejthetetlen esti bulikig! :) Joe... a jövő évi túrára letenném holnap az előleget ha megfelel! :) :) :)
Akkor holnap! Mindenki legyen szíves hozni a készült képeke/videókat valamilyen formában! :) Köszi! Köszi!

5
Hova megyünk repülni - Club élet / Re:hova mikor minek ...
« Dátum: 2012. Április 16. - 07:17:10 »
Sziasztok!
A tegnapi eseményekről röviden:
Életem legszarabb csörlős startját sikerült előadnom tegnap és ennek miértjét sem én sem a Gábor nem tudtuk meghatározni! Bekészülök ahogy kell, húzom ahogy kell majd fölém kerül… csak a fék stb..stb.. erre elindul a kupolám jobbra de ezerrel! Ezt szépen kifékeztem, majd rögvest megindul balra.
Persze lehet, hogy ez utóbbi már az én hibám mert TALÁN kissé túlkorrigáltam de ebből is kijött szépen az ernyő és egyből megindultam felfelé. A csörlésről azt hiszem semmi rosszat nem tudok mondani ott a kezdeti szakaszban elég furán vissza vissza engedték a kötelet majd nagy rántásokkal próbáltak a levegőben tartani, ezzel látom összefüggésben a második kitörést is! De egyébként meg jó magasra húztak és végül is ez is egyfajta tapasztalat szerzés hiszen pillanatok alatt át kellett futni a tanultakat:
-   csörlésnél nem fékezünk nagyokat mert beesik a kupola mögénk
-   szinte csak testsúllyal korrigálunk
-   a fékek tövig felnyomva
-   stb…

Végül jól sikerült persze a repülésem, bár sajnos célra szállni nem tudtam mert egy tandemező BMW-s pont a célmellé parkolt 2 méterrel  úgyhogy nem rizikóztam meg .

A nap viccesebb – tragikusabb része az egy csinos kis hölgy volt aki elég kezdőcske és úgy döntött egyedül kijön repülni. Fura is volt. Már az első startja érdekesen sikerült hatalmas sikítozások közepette   akkor még nevettünk.
A második startnál már elkaszálta a búlót is amitől annyira megijedt, hogy gyakorlatilag egyenesen az erdőbe repült! Szegényke teljesen leblokkolt…
Szerencsére haja szála sem görbült! Simán leszedtük a fáról aztán egy kis fűrészelés után a felszerelése is követte!


A hétvége azért jó volt!
Örülök, hogy mindenki tudott repkedni!

6
Túráinkról / Kérdések Torockóról
« Dátum: 2012. Április 12. - 15:53:32 »
Sziasztok!

Volna Nekem több kérdésem a torockói kirándulásunkkal kapcsolatban ami szerintem hasznos lehet, pláne olyanoknak akiknek ez lesz az első! A pontos részleteket az indulással kapcsolatban még nem firtatnám, mert ahhoz még talán túl korán van!
A kérdéseim a következők volnának:

1. Milyen típusú szállásunk lesz? (Bár erről volt már szó, de jó átismételni :) )
2. Az étkezés, hogyan lesz megoldva? ( Bolt milyen messze van stb..stb..)
3. Milyen ruházattal kell készülni repüléshez és milyen idő várható egyébként? (Én tavaly az első lijaki túránál csúnyán túlkészültem :)!

Hirtelen ennyi... de lesz még! :)

A válaszokat köszönöm!!!!

7
Hova megyünk repülni - Club élet / Re:hova mikor minek ...
« Dátum: 2012. Április 11. - 15:47:27 »
A hétfői Nyikomunk, ahogy én láttam! :)

http://www.youtube.com/watch?v=00cuzTnGZuo

8
Hova megyünk repülni - Club élet / Re:hova mikor minek ...
« Dátum: 2012. Április 10. - 08:26:31 »
Az én beszámolóm a tegnapi nyikomi napról,

Zseniális nap volt! Már reggel a buszban teljesen bizonyossá vált, hogy „ JÓ LESZ EZ”  vagy a legújabb trendek szerint: „KIRÁLYLÁNY LESZ” !

Megérkezés után 1 óra masszív gyaloglás felfelé. Erőltetett tempóban 1 óra … nem tudom hangsúlyozni, hogy micsoda HŐSÖK vagyunk Mi  akik megtettük az utat!  
Mikor végre odaér az ember, néhány perc zihálás és az oxigén hiány végett beállt látomások leküzdése után, újabb sok sok perc ámulás – bámulás következik! Nyikomról azt kell tudni, hogy egészen mesés hely! Mintha nem is itthon lennénk! Hatalmas starthely, mesés kilátás és garantált 5-10 perc láblógatás akkor is, ha csak egy lecsúszást ad!

Érkezés után jött a szokásos megfejtés… osztottunk - szoroztunk – latolgattuk a várható esélyeket! Joe próbálgatta az új ernyőt! Remélem készült valami jó kis videó anyag is! Ő volt az első aki a levegőbe emelkedett! Kis egerészés után sajnos irányba vette a leszállót, de szerintem jó kis repkedésként értékelte Ő is azt a pár percet! Rövid gondolkodás után indult Ádi Úr, majd én is, utánam Kadlec Tomi és Robi volt a sorrend ha jól emlékszem! Én most repültem először az új beülőmmel… háááát isteni jó volt! Egyből becsúsztam a helyemre és valahogy mintha kevésbé is rángatott volna az ernyőm is! Nem tudom, van ilyen összefüggés vajon???? A repülésem nem volt eseménytelen, start után kissé turbós volt, elég erősen dobált, de ki lehetett bírni, majd a videóban is látjátok/halljátok volt egy alkalom amikor szó szerint előre lendülnek a lábaim mint amikor a hintában előre lendül az ember és gyakorlatilag kiakad a varióm, úgy tép felfelé a termik! Szerintem ennyire még egy komolyabb csőrlésnél sem emelkedtem!
Na ezt a termiket meg is tekertem kicsit, de sajnos a második kőrön besodort a hegy mögé ahonnan még én is elég kínosan tudtam csak újra elővánszorogni. Azt hiszem ez volt az első alkalom amikor komolyan elgondolkodtam a gyorsító kikötésén és megtaposásán! 

Egy kamera fölszerelése azért elmondhatatlanul hasznos mert este visszanézve rájön az ember, hogy hol hibázott! Én ennél a gyorsítós pillanatnál hibáztam először!  Miután ugyanis azon voltam, hogy a hegy mögül kikeveredjek, eszembe sem jutott, hogy újra megpróbáljam megkeresni a tőlem kissé balra lévő termiket… inkább toltam kifelé magamat a leszálló irányába! Persze ez az én mentalitásom… mindig inkább a biztos mint bizonytalan, persze ha nem rizikózik az ember akkor abból fennmaradás nem lesz az tuti…  Irány tehát a leszálló, ahol életemben először kerültem olyan turbós körülmények közé, hogy csaknem 5-ös süllyedéssel a biztonságosnak hitt magasságomat másodpercek alatt elvesztettem és a susnyásban landoltam… Rádión fel is szóltam a többieknek, hogy vigyázzanak aztán mire felkaptam a fejem beszállt mellém 2 másik pilóta SŐT 1 valaki még be is fázott elég csúnyán! Érdekes szituáció volt! Ebből lehet sokat tanulni! A második kőrben nem is olyan távolról csúsztam be, inkább komolyabb nyolcasokat húztam neki!

Kadlec Tomi is elég neccesen ért ki, Robi hozta a megszokott erősen jó formáját! Ádámról „nem szívesen” beszélek!    Ő azért küzd, hogy lejöjjön… míg mi néhány perc fennmaradásért küzdünk ! Erre termett nincs mese!

Leszállás és összepakolás után Robival még egy kőr mellett döntöttünk… ahogy az elején is mondtam a túra része sokkal megerőltetőbb volt mint először, de megérte! Nagyon szépet reppentünk, sokkal kényelmesebb volt mint reggel! Én a fáradtságomnak köszönhetően nem vacakoltam sokat, inkább mentem leszállni, Robi ügyesebb volt! Tekerészett egy kicsit! Az én végeredményem:
Az első repülés során 22 perc a levegőben átlag 2,5-ös emelés és 4,9-es süllyedés… a második jóval simább volt és élvezetesebb is! 

Nagyon szép nap volt!
Gratulálok mindenkinek!!!!!!!

9
Hova megyünk repülni - Club élet / Re:hova mikor minek ...
« Dátum: 2012. Március 18. - 08:55:49 »
Na akkor most már tényleg előkaparom a variómat mert emlékeim szerint magasabban voltam mint +300! DE FÖLÉD Tomi nem hiszem,  hogy mentem... vagy mégis??? :) úúúúú milyen izgalmak így vasárnap reggel! :)

10
Hova megyünk repülni - Club élet / Re:hova mikor minek ...
« Dátum: 2012. Március 18. - 07:43:16 »
Sziasztok! :)
Mivel minden normális ember alszik még ilyenkor én pedig már rég nem, gondoltam nekifogok a tegnapi élmények leírásának!
Reggel indult a szokásos "tetris" a csomagtartóba pakolás során :) de a busz is nagyon szépen bírta és már mi is kezdünk belejönni elég profin! Majd megérkezés, majd pik-pak fent találtuk magunkat a hegyen!
Kb. 11 körül elsőnek a Balázsnak és a Janinak kellett volna startolni, de sajnos nem jött össze... MERT ROSSZ VOLT AZ IDŐ!!! :)
Aztán kaptuk magunkat Kadlec Tomi, Robi és Én! Pakoltunk, startoltunk, repültünk! Robinak adta a legjobban, nagyon szépen tekergészett vagy' 20-25 percet aztán találkoztunk a leszállóban, ahol elég vicces volt az idő, Tominak például volt egy elég necces helyzete, amior készülődött a leszálláshoz, de ezt majd Ő elmeséli!
Pár órát töltöttünk fent a start helyen, figyeltük ahogy a "nagyok" startolgatnak volt is egy-két nagyon veszélyes start... csak lestünk! Aztán úgy 3 után valamivel startoltunk még egyet! Amikor elindultunk még nem volt gyogyi, de már majdnem! Szép kényelmes startok után jött bő félóra repülés!!! NAGGGGYON KIRÁLY VOLT!! :) A Robi magasságába keveredtem, sőt a műszerek szerint volt olyan is, hogy fölé mentem! Eszméletlen jót repültünk és szerintem csak azért indult el mindenki lefelé mert elfáradt! Bármeddig tartott volna az idő! Leszállás után szépen sorban jött Balázs is, Jani és Brigó! Persze hiba nélkül!
Joe napközben repült, egy elég lazát! :)Gyakorlatilag az Eger kupa résztvevői felett kb. +100 méterrel! :) :) nagyon menő volt!
Móniék sajnos csak a siklóernyőzés hangulatából kaptak egy újabb fantasztikus ízelítőt illetve kupoláztak amikor a szél engedte! Mi nagyon örültünk, hogy ott voltatok! Remélem Ti is jól éreztétek magatokat! :)

Szóval szép nap volt nagyon! Haza se jöttem volna legszívesebben!

Sajnos én most nem szolgálhatok képekkel, sem videóval, de bármit megadnék egy rövid videóért ami a startjainkat mutatja!!!!! LÉCCI JOE LÉCCI BRIGÓ! :) :) :) :)

Köszi!!!!

11
Túráinkról / Re:Torockó
« Dátum: 2012. Március 14. - 19:26:42 »
Ne aggódj Móni!
Ott lesznek a Joe-ék és segít majd!
Engem is úgy irányított az első Lijak-i túrán, hogy ELSŐ FELSZÁLLÁS után TERMIKELTEM :)!
Mondjuk az véletlen volt, de minden esetre, ha fejben alaposan begyakorlod a startokat, a landolást stb... akkor
Ők (Joe és Sanyi) a többi "intézik" :) !!!
Szerintem mindannyian így kezdtük!
Ja.... majd azt a pillanatot ajánlom figyelmedbe mikor ott állsz az első igazi magas startodnál kezedben a "gyeplővel" :)
na az HIPPPPPER PARA! :) de a leszállás után az elsők között leszel aki tolakodik befelé a buszba, hogy újra átélhesd! :)

12
Hova megyünk repülni - Club élet / Re:hova mikor minek ...
« Dátum: 2012. Március 13. - 13:47:00 »
Sziasztok!!!

Mikor megyünk és hova előre láthatóan az ünnepek alatt????????
Ki merre lesz?

13
Hova megyünk repülni - Club élet / Re:hova mikor minek ...
« Dátum: 2012. Március 08. - 11:27:25 »
Hölgyek - Urak!
Egyrészt nagyon boldog nőnapot mindenkinek!
Akinek nem inge ne vegye magára!
Másrészt holnap egy jó Újlaki vagy Óbuda???
Én kb. 12:00 és 13:00 között indulok felfelé az Astoriáról!
2-3 ember + cucc befér ha erre jár valaki!

14
Hova megyünk repülni - Club élet / Re:hova mikor minek ...
« Dátum: 2012. Március 05. - 19:49:27 »
Mikor lesz és hol "pontosan" ???
Én szívesen elmegyek ha nem lesz ne adj Isten valami elképesztő zseniális idő mondjuk Óbudára! :)

15
Hova megyünk repülni - Club élet / Re:hova mikor minek ...
« Dátum: 2012. Március 04. - 08:38:32 »
Nyikom zseniális volt!
Egyrészt szép hely, másfelől viszont adott csaknem 2 órát a levegőben a szerencsésebbeknek! Én sajnos magam részéről elrontottam kicsit mert elég mocorgós volt és mire rendeztem a soraimat elkeveredtem a többiektől! Pedig a terv az volt, hogy gyorsan lekövetem őket felszállás után! Ádám zseniálisat repült! De majd Ő elmeséli!

http://www.youtube.com/watch?v=Q5id17zs-M0&feature=youtu.be


Oldalak: [1] 2