Siklóernyős fórum - paragliding - www.griffsc.hu

Siklóernyős témák => Siklóernyőzés (paragliding)tanfolyam => A témát indította: Brigo - 2019. Június 16. - 11:46:02

Cím: Siklóernyős Etikett a Griffnél és a nagyvilágban:) - saját klubbon kívüli túrák:
Írta: Brigo - 2019. Június 16. - 11:46:02
Akik szeretnének menni másik klub túrájára, a Pilótáinknak Jó repülést és szép leszállást kívánunk és keltsétek továbbra is jó hírünket :)
Az erre vonatkozó általános etikett A vizsgásoknak :)
Aki szeretne csatlakozni másik klubhoz vagy oktatóhoz ( egy-egy túrára ), elsőként az oktatójától kell érdeklődni hogy támogatja-e ezt a szándékát!

 Milyen szempontokat vesz figyelembe  ilyenkor az oktatótok?
Elsőként, tájékozódik a helyről ha számára még nem ismert, a  túrát szervező oktatók személyéről..., stb.
 A hely és az időjárás adottságai a túra időpontjában és ehhez képest a még A vizsgás repült ideje, készségei és képességei, esetleges rossz berögződései, alkalmas felszerelés van-e stb )

Ha támogatja, akkor az oktatótok megkeresi a túraszervezőt és ők pár szóval átbeszélik amire esetleg figyelnie kell vagy már nem szükséges figyelnie a "nevelőszülőknek" :)
amit még erről tudni érdemes:
Ha egy A vizsgás jelentkezik egy a Klubján kívüli túrára - akikhez jelentkezik ( szintén bevett szokás szerint ) felhívják az Oktatóját, hogy érdeklődjenek felőle.. ez is az etikett része amitől biztonságossá tesszük a túrákat.. Hála, ezt is sok Oktató megteszi, nem csak mi és az a véleményünk, hogy amelyik Oktató ezt nem teszi meg, azt igazából nem is érdekli a biztonság és a növendék sem akit visz.