Szerző Téma: Siklóernyős Etikett a Griffnél és a nagyvilágban:) - Túráinkra való kiutazás:  (Megtekintve 37 alkalommal)

Nem elérhető Brigo

  • Griff sc
  • club
  • ***
  • Hozzászólások: 47
    • Profil megtekintése
Szükséges leírnunk az etikettet, a túrák jó hangulatú és gördülékeny működésének feltételeinek biztosítása miatt.
Hála, eddig éveken keresztül nem volt erre szükség, mert szerencsésen alakultak a dolgok és ti is szuper hozzáállást adtatok! :)
A legfontosabb szempont, hogy a túrákra tanulni, tapasztalatot és repült időt gyűjteni és kicsit lazulni  jöttök, ehhez adjuk magunkat. 100% -ban!
Figyelmet, segítséget nyújtani mindenhez ami a repüléssel összefügg és mint tudjuk az alvástól az étkezésig és a felkészülésig, ebbe minden beletartozik.
Átbeszélni a repüléseket, a terveiteket, célokat megvalósítani, startoknál figyelni, a meteót kifürkészni, figyelni a radart, felvinni a hegyre titeket időben de, amikor A vizsgásunk is van, akkor a leszállóban is ott kell lennünk, nem csak a startnál.
 
Amikor külföldre szervezünk túrát a felszállító buszokra szükség van, hogy a résztvevők csak a repülésre tudjanak koncentrálni (és az oktatók is csak erre) és eltudjunk jutni a starthelyekre a legrövidebb időn belül.
 Az első körben mindenki egyszerre, hogy a következő felszállítási időpontban már lent legyen legalább egy busz, így csökkentve a várakozási időt.
Aki Magyarországról indul a túrára, lehetősége van griff és/ vagy az általunk bérelt busszal jönni  ( ebben az esetben biztos helye van a kiutazásra és a felszállításokra és minden tanításra amit nyújtani szeretnénk ) 
Ha néhány tagunk, kényelmi szempontok ( vagy a család szállítása ) miatt inkább saját autóval jönne a szállásra, az is lehetséges, de akkor vagy nem kíván élni a felszállítással vagy felszállítási díjként hozzájárul a kivitt felszállító busz költségéhez ( attól függetlenül mennyiszer vette az igénybe. )
Így lehet megoldani, hogy együtt mozogjon a csapat, ami fontos feltétele a jó szervezésnek.
Sajnos, ha ez így nem áll össze akkor nem tudjuk a felszállítást biztosítani és a többit is csak csökkentetten, hiszen az időnket adjuk és azok az apró párbeszédek, történések, szösszenetek, amik fontosak lehetnek, már elmúlnak mire a saját autós csapat megérkezik.. és ami a legnagyobb probléma, hogy az egyik oktatónkat a tanítás helyett, állandó sofőrködésre kényszerítjük.
Sokszor volt szerencsénk az utóbbi időkben hogy csak 7 fővel megtelt buszokkal tudtunk menni és akkor a plussz autósokat is feltudtuk vinni, időben. Viszont nem mindig van ilyen szerencsénk.
Ezért ha a szokásos :) 18-20 fős túrákra jönnétek és számotokra a fő szempont:( Kezdőként vagy Gyakorló Pilótaként) a kedvezőbb ár, felszállítás és a tanulás, ajánljuk, hogy a kijutást a busszal tedd meg :)
Ha a kényelem és a felszállítás, esetleg némi tudásvágy is szempont ( Pilótaként vagy sok órás Gyakorló Pilótaként ) : és a felszállítás nem megoldható kényelmesen és hasznosan, mert sokkal többen jöttök külön autóval, mint amennyi hely marad a buszban, akkor buszt fogunk bérelni és annak a költségeit kell összedobni. :)
Ha, más szempontok miatt, saját autóval jönnétek, de a felszállítást sem vennétek igénybe és már nagyon tanulni sem tudtok tőlünk :) ez, a szervezésnél egyáltalán nem okoz problémát és nektek sem plussz költséget, hiszen csak a jó társaság miatt is jöttök a túrákra, akár családi programként :)
Természetesen, nektek is jár a figyelmünk és a segítségünk :) hiszen a biztonság, a sok repülés és a jó hangulat a fő szempont :)

Reméljük, most hogy felfedtük ezeket a háttér infókat, már jobban érteni fogjátok miért fontos a csapat összefogása, a lojalitás és a segítségnyújtás egymás iránt a klubban.
Ha lehet töltsük meg a buszokat, mert nem tudjuk azt a színvonalat nyújtani nektek, amit szeretnénk és megérdemeltek!

Köszi
Brigo és Joe
« Utoljára szerkesztve: 2019. Június 16. - 13:01:29 írta szabojoe »