Szerző Téma: Magasstart @ Tardos  (Megtekintve 2560 alkalommal)

Nem elérhető Misi

 • club
 • *
 • Hozzászólások: 3
  • Profil megtekintése
Magasstart @ Tardos
« Dátum: 2013. Április 21. - 18:46:19 »
Vannak ilyen elsõ dolgok. Elsõ randi, elsõ csók... elsõ magasstartom itthon...
Az hogy motorral mentem már felvillanyozott, az út oda irtó jó. (Persze nem az aszfalt minõsége, hanem a ligetes, dimbes-dombos táj). Ahogy közeledtem, már láttam, hogy itt ma nem leszek egyedül. Tele színes kukaccal az ég.
Reménykedtem, csak egy kicsit sikerüljön... csak pár fordulót. Kipróbálni milyen is az a lejtõzés. Csak egy kicsit... Ha már a Vízlernek is ment..! ;)
Az út felfele jópofa meredek, kis kardio-edzés. Nem hosszú de rohadt meredek. Tehát mászás, izzedás, felérés, víííz, terítés, start elötti para, 5 pontos és a start. Nem lett fényes, de azért legalább se taps se szörnyülködés nem hallatszott. (volt olyan is) És már ott voltam a hegy elõtt... és ott voltam vagy negyed órát!!! Kiemelkedni nem tudtam, de tartott. Joe mondta a tutit, fordultam, simán emelgetett... Nagyon állat volt. Aztán leállt és -ahogy mindenki más is- becéloztam a leszállót.
Ezek után futottam volna fel megint, de mint említettem k. meredek az ösvény, úgyhogy inkább villámkúsztam. Második start már jobb lett, ellenben pont annyi ideig repültem mint ezt a mondatot leírtam. De a lalkesedés még tartott. És itt jött a nagy tapasztalat. A startok száma egyenes arányban áll az ösvény meredekségével. Majd kiköptem a tüdõm mire felvánszorogtam. Technikai sport, mi? Lószart!
A harmadik start is rendben volt. Megkértem az Miss oktatót, szóljon, ha nagyon gáz van. (ígérem most már megtanulom a nevét is, a külseje már elég jól rögzült) De nem volt semmi sima start gubanc a starttal. Lecsúszás..... helyett megint összjött. Lehet hogy nem toltam sokat, de sikerült kiemelkednem egy kicsit, már átláttam a hegy fölött. Annnnnyyyyyyira szép volt!!! És megint lehetett fordulgatni, egy kört bele is toltam egy emelésbe a starthely felett. vááááá!
Szóval, tényleg olyan volt mint egy fasza elsõ randi. Csókkal. Ha még ki is tekertem volt az olyan mint ha szex is lett volna. De hát Tardos mégsem egy ribanc, na!!!
Hazamotorozni meg már majdnem hogy uncsi volt. Azt'szem ez így elég fasza nap volt  :D

Nem elérhető szabojoe

 • Adminisztrátor
 • club
 • *****
 • Hozzászólások: 106
  • Profil megtekintése
  • Griff siklóernyős club
Re:Magasstart @ Tardos
« Válasz #1 Dátum: 2013. Április 22. - 00:41:02 »
ez a leírás sokat elmond a hétvégénkről :-)  szinte minden gyakorlónk lába lógott a levegőben ...
van akinek centiméterekben van akinek száz (ezer) méterekben mérhetően...
ilyen hétvégét kívánok sokat.. a segítséget köszönöm minden Griffesnek !!! :-)
reméljük hamarosan találkozunk ...

Nem elérhető Brigo

 • Griff sc
 • club
 • ***
 • Hozzászólások: 47
  • Profil megtekintése
Re:Magasstart @ Tardos
« Válasz #2 Dátum: 2013. Április 22. - 10:10:08 »
Tegnap olyan nap volt, mint még soha :) bejött az előrejelzés!!! Klassz kis alapszél, kicsit erősebb széllökések..aztán bejött a gyogyi!! A szépen lenyírt leszállóban gyakorolgattunk, amíg a többiek a gerinc felett és a hegy mellett repülgettek. Néztük a Robó szép Rookját, Acsa is repült.. délután 4-kor Misi leszállt, pacsi :) Joe mondta, hogy repüljek :D Na, jóóóó :) Mi a Sanyával és az Ildivel felrohantunk a nem annyira meredek turista úton, terítettünk... még gyorsan bekötöttem a gyorsítót, mert láttam a gerinc felett néha lassan haladtak az ernyők kifelé. Misi beszólt a rádióba, hogy aki utolsónak száll le a Griff buszban várja őt egy Piros Mogyorós csoki :)!!!  Új ernyő,ismeretlen beülő, varió a zsebemben persze kikapcsolva, nyáriasan öltözve :) szóval teljesen felkészülve :D startoltam, Sanya segített, megadta az instrukciókat :) start után rögtön aztán balra és már emelt is! Beálltam a kisvonatba :) rengeteg színes ernyő gyorsabb, lassabb együtt hasítottuk a szelet végig a gerinc mentén, kellett a gyorsító is! Szuper a kis ernyő nem a nyugis fajta, de nekem bejön szépen fordul keveset süllyedve, végig kicsi fékekkel lehet korrigálni, inkább előre indult meg mint hátra de nagyon szépen és hamar reagál a kezelésre! Tetszik!!! Egy órácskát repülgettünk! Egymásra köszöngettünk a többiekkel...szépen vigyázva egymásra, lejtőztünk :) Joe és a többiek lent vártak és a rádióban ilyeneket forgalmazott: Na jól van már ez elég nyálas, hogy egymás mellett repülgettek...nem unjátok még? .....trattaram és a többi... :)
Minden emelt kint és bent is, amikor a Sanya leszállt én is kiindultam, kipróbáltam szembe szélben az előre-hátra, teljes kör, fél kör jobbra és balra... szembe szélben gyorsító teljesen kinyomva (mivel nem rám volt állítva, nem értek össze a csigák)..erre jobban figyeljetek, mint én!!! Beállított gyorsítóval érdemes startolni :) ! Nagyon klassz kis nap volt :) Örülök, hogy az én kis Uram :) felküldött repülni...persze délután 5 helyett, megint negyed 10 re értünk haza emiatt :)  Nagyon köszönöm, mindenkinek!!! Misi! Köszi a mogyoróst!!! :D