Szerző Téma: Coupe Icare 2012  (Megtekintve 2879 alkalommal)

Nem elérhető Kadlec Tomi

 • Griff
 • club
 • **
 • Hozzászólások: 25
  • Profil megtekintése
Coupe Icare 2012
« Dátum: 2012. Szeptember 26. - 21:56:53 »

Sziasztok!

Kint voltam a Coupe Icare expo-n és fesztiválon. Javaslom mindenkinek, hogy mindenki írja be a naptárába a jövő évre. Kaland az volt bőven :)
Mi repülővel mentünk Genfbe és onnan busszal Crolles-ba, ahonnan a késői időpontra való tekintettel már nem volt járat tovább, de egy idős házaspár akik pont Budapestről mentek haza az egy faluval arrébb lévő leszállóig elvittek minket, így ott sátraztunk. Reggel 9től a fesztivál ingyenes buszával mentünk fel a fensíkra, ami 700 méterrel van feljebb. Az expo-n szinte kivétel nélkül minden gyártó kint volt, találkoztam a 777-es arcokkal is, és a sisakomon már van ilyen matrica is :) A gyártók megmutatták a legújabb fejlesztéseiket, ki lehetett próbálni mindent. Én ernyőt nem vittem csak a beülőmet a mentőernyővel. A NOVA készült egy csomó teszternyővel, én is tőlük kaptam. Nagyon rendesek voltak, semmit nem kérdeztek, elővettek egy papírt, felírták a neved egy listára, otthagytad a személyidet, és vihetted az ernyőt. Én nem cifráztam túl egy ismeretlen helyen, egy gyógy Ion2-t hoztam el. Sajnos az első nap lezárták a starthelyeket az erős oldalszél miatt, másnap reggel korán kimentem, hogy repülők még a rendezvény kezdete elött, de befelhőztem még a starthelyen és egy sátor alatt rekedtem. Napközben volt minden: akro bemutató, maszkos fesztivál, sárkányok, ernyők, helikopter, repülő...
Este már repültem egy jó erős hátszeles start után, de nem volt gond. A starthelyek óriásiak, a leszálló is akkora, hogy nem lehet eltéveszteni, és egy nagy figyelmesség, hogy van egy apró kavicsokkal felszórt kör, ami még akkor is száraz amikor a fű már vagy még nyírkos, és így szárazon hajtogathatsz össze. Lent a leszállóba is volt sok kajálda, meg mindenféle zsibvásár, meg egész későig nyitvatartó két ernyős bolt. A visszaszállítás, már nem működött, így úgy jutottam vissza, hogy a garázsjáratos buszvezetőt  meghívtam vacsorára. Másnap reggel is korán keltem, gyors zuhany a kemping melletti zuhanyzós kontrénerben, aztán már mentem is a starthelyre, ami a legszebb repülés volt életemben, ami a látványt illeti. A völgyben teljes volt a köd, a leszálló amúgy sem látszik a starthelyről, így senkinek nem volt fogalma, hogy abból mi látszik. Vártam vagy 3 startolót, aztán mentem én is. Amint túlértem a sziklákon, fantasztikus látvány volt a nagy hegyek között a köd felett repülni, és hab a tortán, hogy éppen akkor indult el vagy 20 hőlégbalon. Mikor repülhetsz ennyi ballon között??? Nagyon nagy élmény volt felettük, köztük repülni, körberepülni őket. Szerencsére vittem magammal kivételesen fényképezőt, amit csak akkor raktam el amikor már közel repültem a ballonokhoz és figyelni is kellett az irányításra. Aztán persze volt para a leszállásnál, mert egy ködfoltot éppen a leszálló fölé sodort a szél, és láttam velem együtt eltünni vagy 5 ernyőt, és csak bízhattam benne, hogy senki nem fordul semerre, így egyhelyben fordulózgattam lefele, a leszállás meg már nem volt gond. A rendezvényen  mindenki iszonyat kedves volt. Minden startot vagy 1000 ember nézett, a leszállás elötti minden nagyobb fordulót megtapsoltak, integettek.
Néznivaló volt bőven, profi pilóták mindenfele, az esti partykon bárkihez odamehettél, volt közös téma. A mozisátorban folyamtosan mentek a fesztivál témájához kapcsolódó filmek, rossz időben vagy pihenésképpen ott lehetett ücsörögni és szavazni, hogy melyik tetszik. Nagyon megérte kimenni. Vasárnap visszafelé Kézi Gabi volt olyan rendes és elvitt minket Genfbe a buszával egészen a szállodáig ahol még két napot töltöttünk. Aki szeret várostnézi érdemes Genfre is pár napot szánni. Voltunk a CERN gyorsító látogatóközpontjába, ami nagyon jó, interaktív dolgokkal van tele. Hazafele újra repülővel jöttünk.

Az árak teljesen vállalhatóak a fesztiválon, 15 Euro a mindehova jogosító belépő, és a felszállítás is benne van. Éhen sem kell halni, nem érdemes itthonról cipelni semmit ilyesmit. Genf központja persze drága., hogyha valaki oda is menne. Aki esetleg tervezi hogy megy jövőre szóljon, hátha tudok segíteni az idei tapasztalatok alapján, hogy mit, merre érdemes.

Nem elérhető Brigo

 • Griff sc
 • club
 • ***
 • Hozzászólások: 47
  • Profil megtekintése
Re:Coupe Icare 2012
« Válasz #1 Dátum: 2012. Szeptember 27. - 01:14:32 »
 :)

Nagyon jó lehetett!!!Köszönjük a beszámolót...csodálatosak a képek amiket a facera feltettél,fantasztikus volt látni ,hol repültetek :)
Jövőre mi is csatlakozunk :)


Nem elérhető Kadlec Tomi

 • Griff
 • club
 • **
 • Hozzászólások: 25
  • Profil megtekintése
Re:Coupe Icare 2012
« Válasz #2 Dátum: 2012. Szeptember 27. - 19:24:27 »
Remélem nekem is úgy alakul, hogy jövőre is kijuthatok, és akkor már Veletek :) Iszonyatos élmény volt. Az expo rész hangulatát nehéz visszaadni, itthonról ezt elképzelni sem lehet. Aki pedig használt ernyőt vagy beülőt akar annak érdemes egy kis plusz pénzt kihozni, mert több száz darab van eladó. A gyártók is egyedi árakon adják az új fejlesztéseiket is.